Waarom ben je radio beginnen maken?
Axel - mijn beste vriend en radiokompaan - en ik waren enkele jaren geleden te gast in een radioprogramma op Villa Bota. Nadien stonden we samen buiten, we keken naar elkaar en wisten dat we iets met radio wilden doen. Van het een is het ander gekomen en ondertussen zijn we aan ons vijfde radioseizoen bezig.

 

Hoe zou je je radioprogramma beschrijven?
In WIEK draaien we door de gigantische Wikipedia-molen. We zoeken naar fascinerende feiten door van pagina naar pagina door te klikken via de interne links en proberen zo over de afleveringen heen een zo lang mogelijke ketting van Wikipediapagina's te maken. Tussendoor spelen we passende platen aan de hand van de informatie die we onderweg verzamelen.

 

Wat is jouw rol in het radioprogramma?
De taken zijn eerlijk verdeeld onder ons twee, we doen allebei de helft van de voorbereiding en maken samen de inhoud en de muziekkeuze.

 

Als je je show zou beschrijven aan de hand van 3 platen, welke zouden dat zijn? En waarom dié platen?
We spelen vooral muziek de we graag horen, waarbij we ook van elkaar nieuwe platen leren kennen. Ik maak snel duidelijk dat 'Californication' van Red Hot Chili Peppers mijn lievelingsplaat is, en Axel is een trouwe Beatles-fan en houdt ook, zelfs meer dan ik, van Nederlandstalige en Franse nummers. Maar echt drie platen opsommen, dat is moeilijk. Je zou best eens luisteren om te horen hoe breed onze muzieksmaak kan gaan ;)

 

Wanneer of hoe is radio op zijn best?
Wanneer het met liefde gemaakt is en je er veel moeite in stopt omdat je het graag doet. Doe je het puur voor de aandacht, dan valt er al een heel belangrijk aspect van radio maken weg.

 

Waarom heeft radio nog steeds een toekomst?
Omdat muziek een belangrijke rol speelt bij het medium radio en ik me geen leven zonder muziek kan inbeelden. Ik speel via verschillende media en apparaten heel de dag door muziek af en ik denk dat ik lang niet de enige ben. Nieuwe nummers ontdek ik graag ook via de radio en ik hou van gepassioneerde mensen die met veel liefde mij nieuwe muziek aanreiken.

 

Wat is jouw rol in SIGNAAL?
Ik verzorg mee de communicatie rond en tijdens het festival, zodat vragen worden beantwoord nog voor ze gesteld zijn.

 

Waarom moeten mensen naar SIGNAAL komen?
Omdat we in het verleden al bewezen hebben dat de data en de locatie waanzinnig top zijn én omdat we met dit radiofestival vooral meer doen dan ooit tevoren. Naast een zalige zomerbar en geweldige optredens, voorzien we live podcasts, workshops, kortom alles wat met radio te maken heeft.

 

Beschrijf de ideale festivaldag.
Zijn niet veel festivaldagen ideaal, zolang er goede muziek is en je je zorgen even kunt vergeten?

 

Naar wat kijk je uit op SIGNAAL?
Enerzijds naar het geheel waar we nu al een tijdje aan werken, anderzijds ben ik heel erg benieuwd naar de sprekers die hun ervaringen komen delen.

 

> Kom net zoals Jordy naar SIGNAAL van 27 t.e.m. 30 juni!