Waarom ben je radio beginnen maken?
Voor het plezier ervan. Voor de groeiende vriendschap met de jochies van ‘Radio Achterhaald’. Ik voelde dat de muziekbeleving en de drang om veel muziek te consumeren vanaf nu tot iets zou leiden, een product. En ik deed het omdat het kan ier bie oes in Brugge!

 

Hoe zou je je radioprogramma beschrijven?
World, Jazz, Beats, Hip Hop, Chill & Electronica hebben een pedestal bij ‘Zondagskinderen’. Ik eer winnaars van gisteren, vandaag en morgen. Veel muziek leer ik vaak pas de week vooraf aan het programma kennen. Iedere aflevering is een mix van een uur ongeveer. Ik bricoleer op basis van wat me bezighoudt op dat moment: van de geboorte van een petekind, een reis naar Japan, een Afromance tot een plotse crush voor jazzrap of speciale figuren zoals Steven Ellison. Ik probeer het ook altijd vrolijk te maken.

 

Wat is jouw rol in het radioprogramma?
‘Zondagskinderen’ is een feestje op mijn eentje. In die zin zijn de selectie, het knip- en plakwerk, de mix en de nazorg het product van veel vergaderen met mezelf.

 

Als je je show zou beschrijven aan de hand van 3 platen, welke zouden dat zijn? En waarom dié platen?
Ik kies de beste drie platen die ik vandaag hoorde: Alek Lee met ‘Colors EP’, Placebo met 1973 (nee, niet die Placebo, maar de Belgische stuff) en ‘Chinoiseries’ van Onra.

 

Wanneer of hoe is radio op zijn best?
In de auto, in een kamer waar je alleen bent met een boek, als je ze live maakt in de studio, als je de passie voelt van de programmamaker(s), zonder reclame en zonder formule.

 

Waarom heeft radio nog steeds een toekomst?
Het is een baken die je gratis en voor niks een diversiteit aan impressies cadeau doet. Goeie radio helpt je. Ontdekken, focussen. Goeie radio overstijgt een doelgroep, tijdstempel, genre of geografische afbakening. Radio is vernieuwen, mee kunnen buigen met wat beweegt en transformeren naar wat nodig is om de kern van radio waar te maken. Voor mij is dat zorgen voor connectie tussen een individu en een ruimer geheel.

 

Wat is jouw rol in SIGNAAL?
Ik spring bij om het de bezoeker gezellig te maken. Is dat nu door wc's te ontstoppen, bier te tappen of af te ruimen, dat maakt me niet uit. Allemaal, uiteraard, met de glimlach. Op één van de avonden ben ik ook plaatjesdraaier met de BFF's van ‘Radio Achterhaald’.

 

Waarom moeten mensen naar SIGNAAL komen?
SIGNAAL is nu, is jong en wordt dikke fun.

 

Beschrijf de ideale festivaldag.
Ze zenden de WK-finale uit en de Belgen winnen die.

 

Naar wat kijk je uit op SIGNAAL?
Toch wel een aantal bands die ongetwijfeld hier nog niet met naam en toenaam genoemd mogen worden. Ik kijk er ook naar uit om mensen samen te brengen. Ik ben een beetje een zwever.

 

Kom net zoals Rocky naar SIGNAAL van 27 t.e.m. 30 juni!