Waarom ben je radio beginnen maken?
Tommy deed Nostalgebra twee jaar alleen. Samen met een vriendin kwam ik als gast bij hem in de studio. Ondanks de vele zenuwen die ik had, verliep de avond steeds beter en beter. Naar het einde toe voelde ik me echt op mijn gemak in de radiostudio. Een tijdje later vroeg Tommy of ik hem wou vergezellen bij Nostalgebra. Deze nieuwe uitdaging zag ik zeker zitten en zo geschiedde het. Ondertussen zijn we drie jaar verder en hebben we in tussentijd al heel wat gedaan. Zo hebben we tweemaal Dutsfest georganiseerd, verschillende gasten uitgenodigd, baravonden laten doorgaan, etc. Kortom 'ja' zeggen is een beslissing die ik me nog niet beklaagd heb.

 

Hoe zou je je radioprogramma beschrijven?
Muziek is tof, zeker als ze roepen.

 

Wat is jouw rol in het radioprogramma?
Voor de radioshow selecteren we elk de helft van nummers. Daarnaast presenteren we ook samen.

 

Als je je show zou beschrijven aan de hand van 3 platen, welke zouden dat zijn? En waarom dié platen?
In onze punkrock radioshow deinzen we er niet voor terug om muziek van eigen bodem te spelen. 'The road to calvary' van Lotus is, zonder aarzelen, de beste Belgische plaat die in 2017 uitkwam. We hebben het geluk gehad om de mannen van Lotus in de studio te mogen ontvangen. Als je Tommy en ik helemaal los wil zien gaan, dan lukt dat zeker op 'On the impossible past' van The Menzingers. Elk moment is goed om deze plaat op te leggen. Naast de meezinghitjes kiezen we er ook voor om het hardere genre een plaats te geven in onze show. Een persoonlijke favoriet is 'The things we carry' van Have heart.

 

Wanneer of hoe is radio op zijn best?
Na drie jaar radio te maken samen merk je dat Tommy en ik beter en beter op elkaar zijn afgestemd. Naast radiomaken zijn we in het dagelijks leven ook goede vrienden. We delen allebei een liefde voor muziek en deinzen er niet voor terug om soms eens een dikke middelvinger uit te steken. We vinden het ook belangrijk dat dit medium ons de kans geeft om bepaalde gevoelige thema's aan te reiken. Geen enkele aflevering van ons programma is hetzelfde. Die spontaniteit in onze show vind ik heel belangrijk. Dit zorgt er o.a. ook voor dat gasten zich snel op hun gemak voelen bij ons in de studio.

 

Waarom heeft radio nog steeds een toekomst?
Radio is altijd bereikbaar, je kan het overal beluisteren. Het geeft niet alles meteen prijs maar speelt in op de verbeelding. De luisteraar hoeft niet meer om een bepaald uur z'n radio aan te zetten maar doet dit nu wanneer hij dat zelf wil.  

 

Wat is jouw rol in SIGNAAL?
Ik koos ervoor om bij het productieteam aan te sluiten. Wij focussen ons op de inkleding van het festival en de catering. Het ideale team om je creatieve geest aan te wakkeren.

 

Waarom moeten mensen naar SIGNAAL komen?
We zetten op dit vierdaagse festival veel nieuw talent in de verf. Als je gratis en voor niets nieuwe dingen wilt ontdekken, moet je zeker komen! Naast optredens zullen er ook interessante workshops, boeiende sprekers en dergelijke aan bod komen.

 

Beschrijf de ideale festivaldag.
Een zorgeloze dag waar je kan genieten van de mensen rondom je, nieuwe muziek kan ontdekken en waar de zon nooit ondergaat.

 

Naar wat kijk je uit op SIGNAAL?
Ik ben erg benieuwd naar de inkleding van het festival. We gaan hiervoor in zee met een jonge, enthousiaste ondernemer. De ideeën uitwerken zal een uitdaging worden waar ik erg naar uitkijk.

 

Kom net zoals Shiny naar SIGNAAL van 27 t.e.m. 30 juni!