Waarom ben je radio beginnen maken?
Mijn voormalige kotgenoot Alexander en ik hadden beiden goesting om iets met muziek te doen. Jammer genoeg kon geen van ons twee een instrument bespelen. Dus we zijn op zoek gegaan naar een ander medium en uiteindelijk besloten we om radio te maken.

 

Hoe zou je je radioprogramma beschrijven?
Elke twee weken speuren we het Belgisch muzieklandschap af op zoek naar markante projecten. Instrumentalisten, producers, bands, labels, ... We nodigen die dan uit om ons gedurende twee uur te vergezellen in de studio van Villa Bota. Via verhalen en liedjes krijgen de luisteraars een unieke, persoonlijke blik op het leven van de gast dat grotendeels wordt ingenomen door muziek.

 

Wat is jouw rol in het radioprogramma?
Ik neem de presentatie voor mijn rekening.

 

Als je je show zou beschrijven aan de hand van 3 platen, welke zouden dat zijn? En waarom dié platen?
Dat is een immens moeilijke vraag om te beantwoorden. Wij hebben al meer dan 30 shows achter de rug met gasten die genesteld zijn in polyfonie, reggae, metal, mellow beats, indiepop ... Deze opsomming is dus niet-limitatief.

- Één van de platen waar het voor ons eigenlijk allemaal begon, was "Mass V" van Amenra. Toen we beseften dat we beiden fan waren van doom en andere "buitenbeentjes", hebben we enorm veel muziek uitgewisseld en concerten getipt aan elkaar. Dit doen we na al die jaren trouwens nog steeds!

- Mensen onthouden ons meestal als de show “Parelvissers” (i.p.v. Parelduiker). Toen één van onze gasten de Parelduiker-gerelateerde plaat "Pêcheurs De Perles Et Musiciens Du Golfe Persique" meenam naar de studio, had hij geen betere keuze kunnen maken. Ook de niet-alledaagse muziek op de vinyl past perfect bij onze mentaliteit: alles is welkom, geen genre-restricties!

- Villa Bota is naast een internetradio ook een lokaal radiostation met zijn FM-frequentie in de Brugse contreien. Wij vinden het dus belangrijk om geregeld artiesten uit te nodigen die hier gevestigd zijn of zullen spelen. Een nummer uit "Calping" van N-Trek, gekozen door een jonge West-Vlaamse dj op een West-Vlaamse radiozender? Dat is blijk van 'support your locals'!

 

Wanneer of hoe is radio op zijn best?
Wanneer de luisteraar kan bijleren: dankzij nieuws, interviews, nummers, mixen, live concerten, etc.

 

Waarom heeft radio nog steeds een toekomst?
Omdat het een toegankelijk medium is waar zowel jong als oud, beginner of veteraan, mainstream of niche; een stem heeft die door anderen gehoord kan worden.

 

Wat is jouw rol in SIGNAAL?
Ik help mee om de programmatie vorm te geven.

 

Waarom moeten mensen naar SIGNAAL komen?
Omdat SIGNAAL de brede zin van het woord "festival" belichaamt: er gebeuren fascinerende dingen, zowel op als naast het podium.

 

Beschrijf de ideale festivaldag.
Het “DOUR-gevoel”: verrast worden door acts die je niet kent.

 

Naar wat kijk je uit op SIGNAAL?
Mag ik al namen noemen? Elke dag is er wel een workshop, spreker of artiest waar je mij in de front row zal zien!

 

Kom net zoals Mike naar SIGNAAL van 27 t.e.m. 30 juni!