Waarom ben je radio beginnen maken?
Door een grote interesse in het radiomaken zelf. Ik volgde vroeger ook een aantal shows op internationale radiostations. Daarbij zaten o.a. Gilles Peterson op BBC Radio en Rob Stenders op 3FM. De ene volgde ik voor zijn schitterende platenkeuze, de andere vooral voor zijn geweldige presentatiestijl en de chaos die zijn programma van tijd tot tijd was.

 

Hoe zou je je radioprogramma beschrijven?
Clarksville Station is een bluesprogramma, maar dan in de breedste zin van het woord. Patrick en ik proberen iedere aflevering een goede mix te brengen van nieuwe bluesplaatjes, oudere pareltjes en muziek van lokale bluesbands. Tussen de plaatjes door vertellen Patrick en ik de verhalen die achter sommige artiesten schuilen, of gewoon wat we de afgelopen week meegemaakt hebben, uiteraard vergezeld door een Duvel of twee.

 

Wat is jouw rol in het radioprogramma?
Ik presenteer de show en doe ook de social media, Patrick selecteert de muziek.

 

Als je je show zou beschrijven aan de hand van 3 platen, welke zouden dat zijn? En waarom dié platen?
1. Stevie Ray Vaughan - The house is rocking

De allereerste plaat van Clarksville Station, een pure classic. In ons programma draaien we ook die oudere muziek en proberen we ook het verhaal achter die muziek te vertellen in onze vinylmix.

2. Martin Goyette - Mirza

Dit nummer was de oorzaak van het grootste misverstand dat we in die drie seizoenen Clarksville Station gehad hebben. Ik had bij de voorbereiding gevonden dat 'Mirza' een soort van Arabische prinses was. De realiteit was echter een pak teleurstellender, het bleek gewoon de naam van een hond te zijn.

3. Dirty 5 - Boogie

Zoals ik al zei krijgen ook lokale bluesartiesten bij ons een podium, soms zelfs letterlijk. Dirty 5 is zowat uitgegroeid tot onze officieuze huisband. Als ze in de buurt spelen, maken we een livereportage, met specials zijn de bandleden vaak te gast in onze studio en op het einde van ons eerste seizoen speelden ze in de Villa Bota Bar tijdens onze ribs & blues avond.

 

Wanneer of hoe is radio op zijn best?
Wanneer je een show kan maken waarin presentatie en muziek perfect op elkaar afgestemd zijn, jij en je medepresentatoren zich amuseren en de luisteraars nieuwe muziek kunnen ontdekken.

 

Waarom heeft radio nog steeds een toekomst?
Omdat mensen nog altijd iets willen tussen de muziek door. Iemand die nieuws brengt, duiding of een grappig weetje.

 

Wat is jouw rol in SIGNAAL?
Ik ben lid van de werkgroep productie, wij zijn verantwoordelijk voor o.a. de inkleding van het festival, indeling van het terrein, maar ook een aantal dingen achter de schermen, zoals de catering voor artiesten en medewerkers. Zelf ondersteun ik vooral de uitbouw van de bar op het festival.

 

Waarom moeten mensen naar SIGNAAL komen?
Omdat je de verscheidenheid van de muziekkeuze op Villa Bota nu in het echt zal kunnen beleven, de meest uiteenlopende genres, de meest uiteenlopende artiesten, en een geweldige sfeer - en dat in onze eigen achtertuin! De perfecte manier om de zomervakantie te starten.

 

Beschrijf de ideale festivaldag.
Goeie muziek, leuk gezelschap, frisse pintjes en lekker eten (in die volgorde).

 

Naar wat kijk je uit op SIGNAAL?
De band die we met Clarksville Station geprogrammeerd hebben.

 

Nog opmerkingen?
Iemand een Duveltje?

 

Kom net zoals Stan naar SIGNAAL van 27 t.e.m. 30 juni!