SIGNAAL is het allereerste radiofestival in België. Powered by de radiomakers van Villa Bota en de liefde voor radio en muziek. In het gezelligste stadspark in Brugge geniet je van livemuziek, liveradio en de sfeer van een 4-daags zomerfestival. Van 27 tot en met 30 juni.

  • Livemuziek en parties
  • Liveradio door Villa Bota en guests
  • Talks & workshops rond radio en muziek
  • De gezelligste zomerbar in Brugge, in de groene oase die het Astridpark is.

SIGNAAL wordt de opvolger van het zomerfestival Vama Veche.

Het verschil? Deze keer worden jonge radiomakers het hart en de ziel van het festival. 

Pieter Devriese, verantwoordelijke voor de radiowerking van Villa Bota: “Onze radiomakers zijn ontzettend gepassioneerd door muziek en radio. Het was dan ook een logische stap om hen te betrekken in het festival. We startten verschillende werkgroepen op voor communicatie, programmatie, radiowerking en productie. Het is ontzettend interessant om te starten vanuit hun inzichten en visie. Wij begeleiden hen natuurlijk en zetten alles op alles om hun ideeën te realiseren.” 

Er zullen talks en workshops rond radio georganiseerd worden. Iedereen is er welkom, ook leken die nog nooit een radiostudio van dichtbij gezien hebben. Iedereen kan er de radiowereld ontdekken. Naast livemuziek worden er ook live radioreportages op het festivalterrein, podcasts en gastshows van radiostations geprogrammeerd.  

SIGNAAL wordt alvast een gezellig en uiterst boeiend zomerfestival waar jongeren kansen krijgen. Save the date!