Zaterdag 4 juli

10u30: Lander Hoornaert - Chef en ondernemer bij Lust

Lust is het nieuwe foodconcept van Lander Hoornaert, die in Brugge vooral bekend is van Snuffel Hostel. Met Lust wil Lander catering en fooddelivery aanbieden dat ecologisch is door met lokale producten en duurzame verpakkingen te werken. Je kan tijdens SIGNAAL trouwens maaltijden bestellen van Lust. Wij brengen die met de fiets tot bij je thuis! 

15u: Michiel De Baets - Coördinator O.666

O.666 is een proeftuin voor circulaire economie, sociaal en maatschappelijk verantwoord ondernemen in Oostende. Enerzijds tranformeert de organisatie een voormalige visserijcoöperatie tot een thuishaven, broedplaats en labo voor makers, sociale actoren, kunstorganisaties en burgerinitiatieven. Elke stakeholder draagt bij en krijgt inspraak over de ‘commons’. Anderzijds wil O.666 een open huis zijn en met zoveel mogelijk Oostendenaars ‘samen’ stad maken. Dat gebeurt onder andere via een platform dat verbinding creëert tussen kwetsbare jongeren en de arbeidsmarkt. 

Zondag 5 juli

13u: Amber Dobbels - Finaliste 'Queen of the Models'

Normaal zou Amber Dobbels nu in Zuid-Frankrijk stage lopen in het restaurant van topchef Piet Huysentruyt. Toen corona roet in het eten gooide, kon ze zich volledig focussen op haar andere grote ambitie: topmodel worden. Momenteel is ze finaliste van Queen of the Models. Dat is geen missverkiezing maar een wedstrijd voor modellen die een internationale carrière willen uitbouwen. Benieuwd hoe ze die beide ambities met elkaar wil of kan combineren.

13u: PODCAR - Met Daniil Lavrovski

PODCAR is een podcastreeks van JONG VOLK. We laten creatieve toppers aan het woord over hoe ze de methodes en werkwijzen in hun vakgebied hanteren. Hoe uiten ze hun creativiteit? Waarom doen ze wat ze doen? En hoe gaan ze aan de slag? Wij nodigen hen uit in de Podcar voor een (on)gestoord gesprek op wielen. Te gast tijdens SIGNAAL: topfotograaf Daniil Lavrovski.

14u30: Kevin Antoine - 'Van kind in een instelling tot leerkracht aan het conservatorium'

Het verhaal van Kevin Antoine leest als een modern sprookje. Door een slechte thuissituatie belandde hij op zijn 16e in een open jeugdinstelling. Hij had weinig perspectieven, tot iemand deed hem een gitaar in de handen duwde. Hij beet zich volledig vast in het instrument en maakte er zijn levenswerk van. Ondertussen geeft hij les in het Brugse conservatorium.

18u30: Audiotist - Producer van Deidream

Bert Verhoest - aka Audiotist - maakt onder meer chiptunemuziek. Hij toert met zijn project doorheen Europa en speelt livesets met gameboys, Pocket Operators , Korg Volca , enz ...

20u45: Mol & JazzDee

Mol & Jazzdee zijn music selectors die erin slaagden met hun dj-sets een grote following te creëren op MixCloud. Ze passen helemaal in de generatie dj's die via de cloud en internetradio's niet gebonden zijn aan principes of genres, waardoor ze een uiterst eclectische sound ontwikkelen. Ze komen bij Villa Bota vertellen over hun dj-carrière, hun favoriete muziek en over internetradio's.